Een gezond, schoon en stralend gebit en gezond tandvlees. Wie wil dat niet? Door goed te poetsen en tussen de tanden en kiezen te reinigen heeft u daar natuurlijk zelf veel invloed op. Maar ook de mondhygiënist kan een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van uw gebit, tandvlees en mondhygiëne. Op uw gebit kan tandsteen of aanslag ontstaan. Ook kunt u last krijgen van gevoelige tandhalzen, teruggetrokken of bloedend tandvlees. Het is daarom verstandig om al op jonge leeftijd en regelmatig een mondhygiënist te bezoeken. Ook als u gaatjes (cariës) of een slechte adem heeft, kan de mondhygiënist u een helpende hand bieden.

Deze ‘aandoeningen’ betekenen lang niet altijd dat u geen goed gebit heeft, maar het is wel belangrijk dat de mondhygiënist ze behandelt om erger te voorkomen. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Soms kan een andere aandoening in uw lichaam de kwaliteit van uw gebit en tandvlees beïnvloeden, of andersom. Bijvoorbeeld als u diabetes patiënt bent, of aan een hart- of vaatziekte lijdt. Ook als u zwanger bent, wordt aangeraden een mondhygiënist te bezoeken.

De mondhygienist:

  • screent op tandheelkundige afwijkingen en stelt een passend behandelplan op
  • maakt gebitsafdrukken, doet bacterieel onderzoek en maakt (in opdracht van de tandarts) röntgenfoto’s
  • geeft uitgebreide voorlichting over het ontstaan van cariës, tandvleesaandoeningen en het effect van voedingsgewoonten, roken en afwijkend mondgedrag (zoals duimen) op het gebit
  • geeft voorlichting en instructies over gebitsverzorging zoals het gebruik van tandenstokers, ragers en mondspoelmiddelen
  • verwijdert aanslag, plaque en tandsteen, ook onder het tandvlees en maakt worteloppervlakken glad, zo nodig met behulp van verdoving
  • brengt gebitsbeschermende middelen aan, zoals fluoride
  • brengt een ‘laklaag’ op tanden en/of kiezen aan, polijst vullingen en kan uw gebit bleken
  • vult kleine gaatjes, in opdracht van de tandarts
  • bepaalt samen met u hoe u uw gehele leven lang een gezonde mond kunt houden

Behandelingen

U wilt een Wortelkanaalbehandeling door specialist ? Een veel voorkomende situatie is die met hevige kiespijn. Bel direct voor een afspraak.

Lees meer

Parobehandeling – Een gezond gebit is meer dan “geen gaatjes”. De mond is een belangrijk deel van het gezicht en valt daarom direct op.

Lees meer

Mondhygienist Rotterdam? De mondhygiënist 4 Ambacht helpt u graag. Een goede mondhygienist in Rotterdam nodig? Bel nu voor een afspraak.

Lees meer

Klikgebit rotterdam. Gratis klikgebit nodig? Klikgebit, kuntgebit, tandprothese, klikprothesel. Nieuw of reparatie? Wij helpen u graag.

Lees meer

Implantaat Rotterdam? Wij zijn de specialisten in het maken van implantanten in Rotterdam. Mooie implantaten zijn bij ons zeer betaalbaar.

Lees meer